Tuesday, May 16, 2017

Hidup apa

Kau tahu kau tak senang dengan hidup kau bila setiap minit selepas bangun pagi kau mengeluh,  hampir menitis air mata.

Kehidupan apa ini
I need house that I can feel like home
Aku perlukan rumah yang aku boleh anggap seperti syurga dunia aku.

Monday, April 24, 2017

PJJ is hard

How hard is it?
So hard

5 days a week u're away
2 days a week u're together

That 2 days
2 damn fucking precious day
To do everything
EVERYTHING
Talk
Fight
Discuss
Yell to each other
Cry to each other
Tell every moment that u've done for the rest of 5 days not being together.

But who will understand?
No one
None
Nil

Sometimes not even your partner
Which including me

If for a normal relationship, 
assumption is a torn to any communication...

But for long distance relationship?
We may call assumption is like a poison.
U make any assumption bout your partner?
Trust me.
U're poisoning your relationship inch by inch

Now u know
How communication is top priority in any relationship.
U being silent,  u're dead
U making assumption, it's a check mate.
U'll see all those been jeopardise.

Tuesday, November 22, 2016

BAJU

Adik aku siap carut
Kau beli baju setahun awal ni confirm muat ke nanti?
Hawau gak deni kengkadang.
Nak wat cane
Konsep kitorang duit sikit2 ada beli apa boleh beli dulu
As per board.
Nikah
Aku.
Kurung putih - beli kat pkns
Shawl putih - beli Kain Kat jakel anta jahit tepi
Veil - beli net n lace Kat jakel anta jahit
Kasut - jalan2 Kat sunway pyramid. Jumpa kasut sale last piece. Heels 2 inch. RM28. Beli. Abis majlis aritu terus buang. Sebab nak hancur dah. Hahahahaha. So jangan tanya aku moment capture ala2 nak pakai kasut. Aku Xde. Lol.
Henna - paling x suka. Murah dah best dah tapi buruk.
Bunga tangan - paling takkan move on dalam hidup. Please gais... korang kawen nanti buat ngan yaziedhassan. Dia boleh buat mejik.
Make up - juga takkan move on. Tq sangaddd sebab tak jadikan muka aku seperti she male. Hahahahahaha...sangat selesa dan tak comot even time flews by hours.
Suami
Baju melayu putih - beli Kat pkns time tu Ada sale
Sampin - beli Kat pkns.
Kasut - pinjam Abg ipar suami
Songkok - beli Kat pkns
Keronsang Kat songkok - pinjam cousin aku
Inai - pakai balen inai aku punya henna
Kenduri
Aku
Dress biru - beli Kat butik dyana.com masa tu Ada sale pastu jadik member dapat extra discount.
Shawl + kasut - pakai balik nikah punya
Veil - pinjam cousin
Make up - orang yang sama
Suami
Baju melayu - beli Kain Kat jakel anta jahit
Seluar slack hitam - beli Kat JJ
Kasut + songkok - pakai balik nikah punya

Sunday, November 20, 2016

Pertemuan pertame

Umpama angin yg bertiup... sekilas pandang trase tenang... akn tetapi hati terpaut pd yg laen... hati yg terpaut rupe nye reput... reput umpama si tunggul kayu... si tunggul kayu di tiup angin... di tiup angin trase tenang... -picisan bersephatu-

Thursday, November 17, 2016

HANTARAN

as i said.
Kalau tengok saving account both of us takda sapa yakin we manage to held any majlis at all.
and i calmly said to myself
Aku yakin Allah tu adil. Dia tau waktu yang sepatutnya aku nikah. Dia tau majlis macam mana aku mampu. Dia cukup tau siapa jodoh aku. And to Allah, please do help us get thru this if we both memang berjodoh.
And here we go.
We both listkan everything we wish for hantaran, design, aku search pelamin, baju, yada yada yada....
Then we both sit and talk. Which part yang kita boleh drop out from list OR cut down our budget.
Hantaran. We both agreed takde yang merepek mahal2. Beli yang wajib.
5 balas 7

                                               Me to Him
T-shirt

Baju Melayu

Quran

Wallet

Sireh junjung

Sejadah


Him to Me
Sireh junjung + cincin
Mas kawen

Tafsir

Telekung

Jubah



Part mana cuba pnjimatan?
1. sireh junjung-family cakap takyah sebab tunang aritu da ada tp kitorang nak. Hahahaha
2. Baju melayu n dress-both actually persalinnan kenduri belah lelaki
3. Tshirt-awallll gila beli. sikit2 satu2. Kukubesi. Lol
4. Wallet-jpo sajor

Part dugaan 
Right after lepas cuti raya.  Aku org first balik umah sewa.  rumah sewa kena pecah masuk! Ketaq weyhhhhh. Sampai lah bakal SIL datang teman sampai polis datang. Sampai housemate balik jugak malam tu. Sampai kena g balai sendiri. Sampai polis balai lain datang amik cap jari plak. Troma aku. Sebabnya bilik aku paling havoc kena selongkar. Gigil tengok bekas cincin beralih tempat. Syukur x kena rembat sebab cincin customize and bukan emas. Tapi hantaran untuk laki aku 1 kena rembat. Jam. Sib baik beli kat HQ fossil time sale kaw2. Terkilan sebab Ilang. Taip lega sebab bli takde la amount asal. Kalau takkkkk bersimpuh aku nangis. Hahahahaha....

Deco hantaran buat sendiri. Bekas kawan suami bagi pinjam foc. Lagi penjimatan disitu...kehkehkeh...tenkiuss.

Kemain novel aku gebang pasal tajuk hantaran je pon kan.

Nah la gamba hasil tangan aku. Tenkiu Makngah and along ayu buatkan sireh junjung sweet2. Yang tlg tacap 2 kasi omey pun. Tq. 


so semua hantaran is inspired by deco below. 
ada ig skali kalau korang nak follow.