Saturday, December 6, 2014

Suam

Bilamana yang panas menjadi sedap
Sedap menghangat rasa
Kau mungkin lupa
Yang panas akan suam.

Kadang - kadang

Kadang-kadang kau lupa
Ada satu rule dalam alam manusia
Yang dinamakan
BATAS

Tuesday, October 28, 2014

AKHIR


minggu lepas minggu akhir
aku keje kat Pelikan
betul
aku tak sempat cerita
tak teringat nak cerita pun
sebab aku berat hati
betul
berat hati nak tinggalkan

ni ibarat comfort zone aku
semua baik-baik
semua tak tercela
tapi bila kau duduk dalam comfort zone terlalu lama
ermmm
u know what i mean

bos aku paling best kat sini
bos direct aku
perempuan
cina
and...spanjang aku berkerja dlm hidup
dia bos paling terbaik penah dapat
haaaaaaaa

tapi maybe jodoh as bos-pekerja tak lama
i left
n she let me go
pehhhhh
macam cite cinte

Salam2 bos aku tak cakap banyak
Terus blah
Begenangggg mata
Demmmmm
Mintak maaf bagai kat wassap je
Hahaaaaa

Nanti aku attach gamba naaa
Arini second day aku kat tempat baru
Nampak tak
Takde keja
Siap update blog.

Kbai

Thursday, October 23, 2014

KEMARAHAN




"A man said to the Prophet Muhammad ﷺ, "Advise me." He replied, "Do not become angry." . 

Monday, October 20, 2014

#MisahMerayap ke #LorongBelakang #LamanSeniS7


Assalamualaikum
lama tak bercerita
how's weekend?
weekend kak misah osem gilah aritu
dipenuhi jiwa2 seni gitew...
hahahha


ok memula kua umah p lunch picnic @ tasik
aku masak hokeyyyy
haaa...kau hadooo
main dish segala hapa suma aku masak
nebes iolsss
gamba?
takde
ermmm...ok ok
ade
tapi
jangan harap aku nak tunjuk!
HAHAHAHA


ok...after tu pegi Laman Seni Seksyen 7
landmark tutti frutti
p kat lorong tepi tu sure nampak
sepanjang lorong tu ade hasil seni


brader ni lame gile posing kat sini. nak buat album ke ape. ekekeke


"ermm...abg bley tepi sikit tak...sy nak acah2 model jugak" haaaaa


penat aku re-pose acah-acah slim kauuu...haaaa


rerumput tu dlm gambo nampak real kan?










menyamar jadi gitar. sape nampak aku? hahaha


ni antara yang paling smart


ehh? ade laaagi brader ni.
erm...tapi...brader ni hakmilikza hokeyyy
jangan memain haaaa...haaaaaaa



okbai



Thursday, October 16, 2014

#MisahSukaMakan @ Hunger Valley



Ujan-ujan ni
dapat minum teh o panas
nasik panas ke kan
sambal tumbuk
pehhhhhhhhhh
layannnnn




tapi aku scroll gamba lam phone
ini yang menggiurkan
halahhhhhhhhhaiiiiii
nasib la dekat dengan umah
mau balik keje kang aku p repeat

lokasi di seksyen 16
cam biasa traffic light simpang 4
kanan puspakom
kiri sport planet
kalau ko kedepan lagi akan ke padang jawa

lampu ijau
haaa masuk gear
gerak kedepan slow-slow....
terus buat lirikan manja ke kanan
kat area shoplot tu
kompommm nampak hunger valley
2 saat lepas tu ko nmpak simpang boleh ke kanan
cusssss masuk terussss parking





nahhhhh kauuuuuuu
kek batik die memang letusssss
aku eksaited time nampak kat menu
yelahhh feveret kan
member aku curious takut tak sedap
aku tak kira
order jugak

hahhh kauuuu...
licin
tak sempat cair pon eskrem
sambil berzikir sedapp....sedap...
RM6.80

aku makan set nasi with chicken buttermilk
ok la
kena makan time panas
kalau tak ko muak
tapi
sedap lagi yang kat ss15 tu
ade aku penah cite
rajin sket la selak page lame

cuma
aku expect ade western food lebih
sebab
kalau nak masakan melayu...
ermmm...baik aku meluncur kedepan lagi sampai padang jawa tu ha
kannnn

tapi sebab kek batik ni
ermmmm
kurelakan jiwwwaaaaa
untuk repeat lagi yep...
tu je
kbai

Wednesday, October 8, 2014

SEDIKIT



sedikit
rindu
menulis
disini

kalau
tiada
aral
aku datang lagi

assalamualaikum

Thursday, October 2, 2014

Then it's LOVE

this is re-post...got from shearasol's page


Are your palms sweaty, is your heart racing and is your voice caught within your chest??
-It isn't love, it's LIKE.

You can't keep your eyes or hands off of them, am I right??
-It isn't love, it's LUST.

Are you proud, and eager to show them off??
-It isn't love, it's LUCK.

Do you want them because you know they're there??
-It isn't love, it's LONELINESS.

Are you there because it's what everyone wants??
-It isn't love, it's LOYALTY.

Are you there because they kissed you, or held your hand??
-It isn't love, it's LOW CONFIDENCE.

Do you stay for their confessions of love, because you\don't want to hurt them??
-It isn't love, it's PITY.

Do you belong to them because their sight makes your heart skip a beat??
-It isn't love, it's INFATUATION.

Do you pardon their faults because you care about them??
-It isn't love, it's FRIENDSHIP.

Do you tell them every day they are the only one you think of??
-It isn't love, it's a LIE.

Are you willing to give all of your favorite things for their sake??
-It isn't love, it's CHARITY.


Does your heart ache and break when they're sad??
-Then it's LOVE.

Do you cry for their pain, even when they're strong??
-Then it's LOVE.

Do their eyes see your true heart, and touch your soul so deeply it hurts??
-Then it's LOVE.

Do you stay because a blinding, incomprehensible mix of pain and relation pulls you close and holds you there??
-Then it's LOVE.

Do you accept their faults because they're a part of who they are??
-Then it's LOVE.

Are you attracted to others, but stay with them faithfully without regret??
-Then it's LOVE.

Would you give them your heart, your life, your death??
-Then it's LOVE.

Now, if love is painful, and tortures us so, why do we love? Why is it all we search for in life? This pain, this agony? Why is it all we long for? This torture, this powerful death of self? Why? The answer is so simple cause it's...LOVE. It is such an addictive thing that even people who are not having it wish to experience it and share it with others as well.


Friday, September 26, 2014

#MisahSukaMakan @ Teh Tarik Place



hahhhhhhhhh
pasal TTP (Teh Tarik Place) ni ponnn
tak tau da brape kali aku up entry
ermmm
adakah ini percubaan
repeat entry?
hewhew

takkkkkk
pasal mee kari aku tak penah cite lagi kannnnn





nah kauuuuuuuuu
pekatttttt
likatttttttt
sedappp

cheers

#MisahSukaMakan Nasi Ayam Kukus




taktau brape kali masuk post aku
pasal menu yang sama
setelah bape lame
aku p sini
dari aritu senanye
teringin
tapi aritu uitm cuti sooooo
depa pon kjap bukak kjap ttup kedai

aritu aku p sana balik
wahhhhhhhhhh
banyak dah menuuuuu
serius
BANYAKKKKKKKKKK
tapiiii
tekak aku kan
aje ituuuu je le yang nak nyeeeee



Pusat Komersial Seksyen 7 Shah Alam
Sebelah Restoren Molek
dah
tu je direction aku
hahahaha
padan muka
carik sendri

halahhhh
bukan susah pon 
masuk komersial tu molek seblah mekdi
KOMPEM nampak
ko tak nampak aku taktau haaaa
hijab ko tertutup r tu
kbai

#MisahSukaMakan @ Restoren Wak



dari pagi tadi
aku punya mood menulis
semacam
bergelodak
tapi
akal aku 
takde modal nak bercerita

jadi
aku hanya mampu cerita
tentang
apeeee lagiiii
selain
MAKANAN
bahahahahhahahahaha




Padang Jawa Shah Alam
Dari Traffic light simpang 4 
JPJ & Puspakom blah kanan kau
Sports Planet blah kiri kau
dari traffic light tu ko straight
naik flyover tu
ujung flyover tu ko pulas habis masuk kiri
terus park
first kedai
blah kiri
depan ade stall ayam penyet
seblah die kedai gunting rambut
ko masuk dalam ade mural kat dinding tulis Restoran Zamer
ermmm...mungkin itu name sebenar restoran ni
sebab bebudak ni tak abis sebut kdai wak je
ngomong jowo gitewww
da dua kali mai sini
repeat same menu
soooo...bila aku pegi tempat sama n repeat same menu...
maknanya apa???

Assalamualaikum

Wednesday, September 17, 2014

SEMOGA






Semoga tuhan lindungi kesetiaan aku disini, 
Dan semoga Allah sentiasa memelihara kesayanganku disana..

Friday, August 29, 2014

KISAHNYA



Lajiuuuuu tak kita taip entryyy
hewhewhew

ok
aku ade lagi satu kisah

cuma

cerita ini masih reserve
 tak mampu untuk dicerita

selagi aku tak bercerita
kepada manusia agung dijiwa aku
bunda

walauponnnnnnn
pecah gak kat memember yang close
huahaha


ape pon
skang ni kisahnya
aku tengah tbayang-bayang hempon
hailaaaaaaaaaaahhhhhhhh
#stress


#MisahSukaMakan @ Tryst SS15



Bapak lama tak cite review makan
so nampak kat situ
aku acah-acah jaga makan
erkkk
jaga sangadddd



Cafe Tryst @ SS15 subang
carik ss15
da masuk ss15 jangan kua dari pulau ss15
sebab ko kua (sebab bajet salah jalan)
kompem ko takkan jumpe kesai tu diluar pulau ss15
then carik KFC (kot. yeke?. tak kompiden)
then
tryst sederet Kepsi ni

konsep layan diri
p kat cashier
order
baya
p duduk balik kat meja
nanti depa anta makanan

ade game ko boleh main kat sana
jenga
sahiba
monopoly
etc

spaghetti tryst special. feveret aku
dua kali mai itu ja aku order
bese r
pesen aku
dah suka satu tu tak tuka lain dah
air blended nagka, nenas ngan apatah
ko dengar cam pelik kan?
rase diaaa...sedap bai.
okbai 


#KeKonsertKeKita Yuna for HMI



last two weeks (kot)
pegi RTM
recording HMI - Yuna
cam bese r
klu yuna perform ade the palauans...
keje aku usha gitaris je la kannnnnnnn
yang tuuuu
yang senyun dia....
alahaiiiiiiiiiii
kencing manis lah cani....
LOLLLLLL




so tak dapat selfie ngan yuna
aku tarik that sweet gitaris
ehemmm...
kbai

#MisahSukaMakan @ Open House Raya



Syawal taun ni weekend banyak penuh dengan makan free
open house & wedding
every week ade kot!
last week je tak dapat kemana-mana
open house ngan wedding member tak dapat pegi
sebab umah sendiri bikin open


@ umah syana - sumpah mash potato dia sedappppp



umah aku. tengs oiii mai umah. 



kat umah eza. pelengkap syawal. dapat lemang sedap + rendang kerang!!!


#KeKenduriKeKita Ejat + Hana @ Batang Kali



2nd week of raya
MOS's lelaki terakhir yang berkahwin
fuhhhhhhhhhh
now officially tinggal aku ngan atin je r ni?
demmmm
hahahha
takpe tin
kite chill2 dulu ye
LOL


Selamat Pengantin Baru Ejat!!!



OH SULAIMAN



ini sulaiman
dia sebuah gitar
aku punya
tapi sayanggggg
bila tah nak belaja




sudah bertahun lamaaaa
last-last aku hadiahkan kat adik lelaki aku
bia la die amik
buat modal ngorat awek
kbai




MOURNING









mourn  (môrn, mrn)
v. mournedmourn·ingmourns
v.intr.
1. To feel or express grief or sorrow. See Synonyms atgrieve.
2. To show grief for a death by conventional signs, as bywearing black clothes.
3. To make a low, indistinct, mournful sound. Use despecially of a dove.



22nd Aug 2014 diisytihar hari Malaysia berkabung
indeed...it is a sad moment
throughout the silent moment
feel of lost memang menyakitkan

but on the same week

on 19th Aug 2014
genap 15 tahun pemergian ayahanda kami, Sang KarMi
19/8/1999 - 19/8/2014
when i'm in mourning, i wear white and black
every same date every year
bila masuk petang tangan surely shaking
remembering the moment

jawab phone
my ibu and makcik call to inform that my ayah is gone forever
aku terus menangis sampai tetido
tejaga
menangis balik
tetido
tejaga
dengar suara azrai tanya nape aku nangis
tetido balik


Al fatihah buat ayahanda tercinta
Abu Bakar Taib

and for all mangsa MH17
may peace be with you

AUGUSTINE



dalam family aku rupanya ramai birthday celebration bulan August
Azrai - Cousin
Kak Uji - Cousin
Ibu
Acik Zill - Makcik
Omi - Wife Azrai
Mira - Adik Azrai
Nenek

jap ingat balik...
ramai gak


It's my ibu cum ayah cum kakak cum abang cum besties big day. 
To the strongest women on earth. Happy Birthday. Love u Ibu~

last 17th open house umah azrai
because of 18th birthday my ibu adelah on monday which is ari keje
so decide nak celebrate in advance
taaaaaaaaaapi
surprise percubaan tak menjadi
huahahhaha
elok-elok kalut cucuh lilin nak bako ibu mai dapur
psatu ktorang reramai freeze trus
piya adik aku sorang slamber nyanyi happy birthday
padahal dienye pasal la tekedek-kedek cucuk lilin
hahahhaaaaaaa




RIWAYATNYA



hempon aku skang
elok je aku bukak screen protector
sebab da bcalar abis nak baca text susah
terussss kene gini

hempon aku ni kalau ko telek abis
memang haru r
belekuk sana bercalar sini
beratus kali jatuh
bukan jatuh bodo je
jatuh time aku kat tempat tinggi bagai
elok lagi




tapi this time
jatuh with NO SCREEN PROTECTOR
ini makan diaaaaaaaaaaaaa
memula aku lupa
aku buat muka relek je bila jatuh
sebab "alaa...da bese jatuh ok je slalu"
pastu amik pastu nak texting
pastu
NGANGA
pastu
hidung da berhingus dah
aduiiiiiiii

beginilah riwayat sebijik hempon
rase nak tulis essei aku sebijik hempon pon ade

aku still guna sampai skang ni
dengan 1001 doa dan harapan yang kudus
semoga bertahan RIC
ric name dia
alaric saltzman
gituhhhhhhhhhhhhh nama
doakan kesihatan ric
sebab wallet aku tak sihat
kurusssss je sampai skang
okbai

BLACKOUT




bilik aku dah tak berlampu
itu pon nak cite?
haah...so?
hahaahhahahah

aku bangun tido bukak lampu
pufffff!
meletop
elok-elok mamai terus beso bijik mate aku
demmm...
kelip-kelip je dah jadinye bilik aku
nak kena feeling-feeling clubbing ke ape ni?
hohhhhhhhhhh


ni gambo lame. nak tunjuk efek lampu tido. 
ha pastu cani la blk aku skang without lampu


yang menyakitkan hati bila nak bukak starter skang ni takley
suruh hosmet bukak pon takley
macam da terstuck 
hawauu

dah tu cemana nak ngemas bilik cam nohorom ni?
#alasanuntuktidakmengemas?
yang frustnye no more reading before sleep
fak rrrrrrrrrrr



AKU BERCERITA



lama tak bercerita
hari ni entry last ogos aku mungkin
esok lusa aku bizi
bizi atau membizikan diri
kau jangan tanya
aku punya hal--

jap-jap lagi aku nak cerita
ape cerita aku ogos ni
syawal ni
cerita aku bad mood
cerita aku seronok
cerita aku ceria
cerita syawal sempurna
cerita aku berkabung dua kali
ape pon cerita lah

heh
acah-acah entry marathon katakauuu
okbai

Wednesday, August 27, 2014

BANYAK


BANYAK
banyak benda aku nak cerita
banyak cerita aku nak gebang
banyak yang jadi sepanjang ogos ni

tapi
aku tak banyak masa
maaf

bila banyak masa nanti
aku banyakkan menulis ya


Wednesday, August 6, 2014

It isn't fair







Not everything that you want will go off as planned,
Maybe my luck wasn't ever on my side,
I don't know why you're the one I love,
Maybe it's better if I just let you go,

It isn't fair, it isn't fair, isn't fair for you,
It isn't fair, it isn't fair, isn't fair for me,
It isn't fair, it isn't fair for you to ask 
if I had loved you back,
It's not fair, it's not fair for you,

You never try to acknowledged who I am,
You've never even shown me how much you care,
And when it's time for me to lose it all,
The burden that you've never cared to bear,

It isn't fair, it isn't fair, isn't fair for you,
It isn't fair, it isn't fair, isn't fair for me,
It isn't fair, it isn't fair for you to ask 
if I had loved you back,
Cause you were never mine,

And I've always been a coward,
Trying to express my love for you,
A thousand times I've tried to tell you,
That when I'm with you,
You were never mine,
And you already know,
That you were never mine.

MELEPASKAN



Melepaskan itu bukan mudah

melepaskan--
juga terasa sakitnya

melepaskan--
juga berat dihatinya

melepaskan--
juga menikam jiwanya

sometimes people leave not because of other reason,
it simply because they know things will get worse if they stay.

melepaskan--
juga rasa disakiti






Tak semua kau rancang akan berlakuMungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika aku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku








Tuesday, August 5, 2014

SEMPURNA






indah--
bila bersayang tanpa syarat

sakit--
bila membenci tanpa alasan


bila yang sempurna itu dilihat dari mata
segalanya belum tentu pernah cukup
bila sempurna itu dilihat dari hati
tiada terwujud kurang dan pincang


Monday, August 4, 2014

boycott



ikut kemampuan
bila kita share ada yang kata "facebook? tak boycott"
bukan tak mampu...
yahudi - bangsa
israel - acah2 negara (never in globe)
zionist - fahaman/tentera

all those brand kita disarankan boycott--
atas dasar sumbangan terhadap apa?
think.

orang beli mekdi anak teringin...sian...jangan la perli dorg.
betul dah tu kau nak boycott
tapi orang lain beli
sapa suruh perli
mungkin ada yang tak aware (positif)
jadi bukan perli. tapi terangkan.
aku pon tak ingat bila aku stop mekdi
main purpose aku nak start diet dulu
unhealthy food memang murah tapi bila sakit nak bayanye mahal
jamie oliver pon cakap sesuai bagi makan binatang je mekdi ni
BINATANG?
so what say u?

anything....yang kau mampu cari substitute change brand
then change.
if u can't... then bertabahlah
kot kau boleh mati dehydrate kulit tak sapu minyak baby oil johnson
then pakai la.
selagi tak jumpa substitute

Allahhhhhh
jangan nak jumud
slowly

jangan jadi kaki kumpul info kat fb pastu gebang depan orang bajet kauuuuuuu je pakar ekonomi

anddddd kaki MLM n bebudak student bisnes kalau tak boleh relate why (contoh) mekdi boleh bagi sumbangan. seriously? bukak buku teks carik tajuk franchise. okbai.

LUMAT



LUMAT--
hati itu kau pijak lumat
hati itu hati keluarga
kau hiris luka

hati itu mungkin sembuh
tapi berparut luka
siapa tahu?

aurat yang tertutup rapi--
belum tentu sama dengan
berleluasa amarah hati kamu
tutuplah
apa kau tak sedar--
itu...
sekelumit takbur?

SELESA



seronok--
bila selesa
selesa bercerita
selesa bersama
selesa berhingar bersama
selesa berhujah bersama

seronok--
bila rasa selesa.

ahhhhhhhhhhhh
payah.


Monday, July 28, 2014

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum.

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

dari aku.

Untuk  segala hati kamu yang dibinasakan aku--

Jika lafaz kataku menyentapkan

Jika bisuku menyakitkan

Jika senyumku menghiriskan

Jika tulisanku menghampakan

Jika mataku membinasakan

Jika hujahku membencikan

Sedar atau tidak

Maaf untuk semuanya

Happy Syawal.

Friday, July 25, 2014

BIAR AKU


ORANG-ORANG YANG AKU SAYANG
KALAU NAK MENGATA PUN
BIAR MULUT AKU SAJA
KAU
TAKDE HAK


Monday, July 21, 2014

ini mesti punya



blog ini jurnal kau
ini mesti
ini mesti punya
penuh kisah cinta kau dan ex kau

tipikalnya kau

ini jurnal
terapi akal aku
dipanggil terapi untuk mengurut jiwa aku
untuk meluruskan akal aku yang berserabut

ini jurnal penuh dengan cinta
cinta aku pada Dia
cinta aku pada ibuku
cinta aku pada dindaku
cinta aku pada diriku
cinta aku pada temanku
cinta aku pada hidupku
cinta aku yang telah lalu

ini jurnal pelepas nafsu
pelampias amarah
tempat untuk aku pukimakkan segala
lapangan untuk aku lahanatkan semua
ya
disaat aku fikir segalanya aku yang betul
orang lain semua salah
orang lain semua sial
sudahlah bodoh
kau pon pernah ada saat begitu


IS IT DONE?



when there's breaking, there's healing.
seriously.
think carefully.
daya tahan hati dan akal kau aku tak sama

healing process aku mungkin makan tahun
healing process kau mungkin makan hari cuma
siapa tahu?

tapi
healing process dengan pengganti?
seriously?
seriously will work?

jangan kerana kau digores maka tuhan bagi kau token untuk menggores.

Friday, July 11, 2014

CINTA ITU--



"cinta tu bila kita rasa sakitnya kerana dia tapi hati kita tetap pada dia. Cinta tu bila kita bahagia melihat dia berbahagia biarpun dia bukan milik kita." 
~Ariel (Novel JIUK by Sue Ami)

Thursday, July 10, 2014

This deserve more share



aku penah jumpa beliau
kat pasar pagi stadium 13

Bismillah...




MORE PICTURE HERE

Walaupun hanya mendendangkan lagu nasyid di kawasan bazar Ramadan, bekas penyanyi utama kumpulan nasyid Raihan yang popular sekitar awal tahun 2000 itu tetap gigih meneruskan usahanya. Ustaz Nazrey Johari kini dilihat pergi ke bazar Ramadan seluruh negara untuk mengumpul dana membina sebuah pusat tahfiz yang diberi nama Maahad Tahfiz Bayu Syahadah di Ranau, Sabah. Pusat tahfiz ini disasarkan untuk golongan asnaf, anak yatim dan saudara baru mempelajari agama Islam. Masih teringat lagi suara merdu Nazrey menyanyikan lagu Harapan Ramadan bersama Manbai suatu ketika dulu.
Sungguh mulia hati Ustaz Nazrey yang tidak kisah langsung menyanyikan lagu nasyid di bazar Ramadan untuk mengutip derma pembiayaan pusat tahfiz itu. Terkini Nazrey dilihat berada di pasar Ramadan di Kajang, Selangor. Kami juga ingin berkongsi dengan anda jika anda mahu menyumbang membiayai pembinaan pusat tahfiz ini. Ayuh kita sama-sama menyumbang Dana Pembinaan Al-Tahfiz Bayu Syahadah sempena Ramadhan yang penuh barakah ini.
Sumbangan Ikhlas DANA PEMBINAAN AL-TAHFIZ BAYU SYAHADAH Ranau , Sabah
:: AL-TAHFIZ BAYU SYAHADAH RESOURCES :: CIMB BANK 1230 0000 8331 09
( akaun BARU CIMB CIMB: 8600627302 )
Dari Abu Hurairah dia berkata: Rasulullah bersabda: 
“Barangsiapa yang membantu seorang muslim (dalam) suatu kesusahan di dunia maka Allah akan menolongnya dalam kesusahan pada hari kiamat, dan barangsiapa yang meringankan (beban) seorang muslim yang sedang kesulitan maka Allah akan meringankan (bebannya) di dunia dan akhirat”

Bertahan



1am-4am ni je mase aku tido
bangun sahur sampai skang kat opis
Chill ok Holland
Gua agak sentap dengan Sneijder tapi apekan daye


Vamos Argentina
tolong leburkan Germany yang poyo tu
heh



p/s
jangan sentuh aku tak sensitif pasal Gaza
tak bermakna aku update bola aku tak sensitif
ini pasal agama kau nak carut
kau bukan tuhan aku
ini aku sama tuhan aku
setiap tepat waktu aku sujudkan pada Dia pun
kau belum tentu tahu
--kan?

Assalamualaikum.

Monday, July 7, 2014

all u need is LUCK



weyh, aku nak kawen
akhirnya...alhamdu lillah
tapi--
tapi mende?
awek aku tu...
maksud kau tunang kau?
bukan...awek aku lah
ok2. awek kau yang baru bertunang dengan kau tu kan? 
tu tunang
abis tu?
ni awek
jap. kau nak kwen dengan awek kau?
betul
bukan dengan tunang kau?
betul
so tunang dan awek orang berbeda?
betul
WHAT?
betul
Good Luck then mate
Tu je?
I'm damn speechless man....
i know
seriously. good luck.

Saturday, July 5, 2014

Edit kot

Maaf
Takde niat
Nak cipta kontroversi
Aku bukan retis pon
Tapi
Tak pasallll
Havoc kejap dunia whatsapp aku
Semata
Kerana
Gambar edit
Aku dengan syazwan zulkifly aka kpenq
Edit je kottttt
Sebab pakai shades sama
Member, junior, makcik, sedara bagai menanya.
Matilahhhh aku raya nanti.

Friday, July 4, 2014

LETIH



kau
tak letih ke
pertaruhkan jiwa
walau tak pernah dapat sebarang habuan
sampai satu masa
jiwa kau--
kosong.


Thursday, July 3, 2014

BARU TADI



kat opis ni
seblah aku department finance
hari-hari ade despatch datang collect cheque

tadi
despatch yang datang tua
ade gak sebelum ni company lain
despatch tua
kadang-kadang yang datang tu  bukan despatch
tapi driver lori
datang singgah amik je

tapi sama jugak
kalau aku tengok
tua
seumur mak aku
sentap jantung aku
sesentap setiap kali balik semenyih
pegi tengok mak aku
kat tempat kerja


Allah...
sabar ye bu


*mata masuk habuk pulakkkkkkk. okbai

nak kasitau



aku nak bagitau
ermm...
aku dah boleh pakai suar slack 3 taun lepas
okbai

MUAHAHAHHAHHUAHAHAHHAHAHA

Ikan




Orang pandai pernah cakap:
“ikan di pasar, kalau disapu garam, lambat busuknya, tapi kalau taknak sapu garam pun, jangan biar langau hurung.”


~TS