Tuesday, April 30, 2013

Hari pertama

ini hari pertama
aku lalui untuk usia 27 tahun
nikmat...
ini nikmat nyawa
yang aku harus bersyukur
bukan
bukan harus
tapi WAJIB
Alhamdu lillah

bila terlalu pelbagai perkara terjadi
aku cenderung menjadi lebih diam
bisu tanpa suara
frozen tanpa aksara
tapi
bukan itu semulajadi aku kah?
heh...
apapun
terima kasih ex-bakal mertua for your call..
ingat makcik kat sy...errm *rindu :)



ini saja aku mampu kata. thanks for those words Mr.Z.A























ehhh...before wish sempat plak bapakku tanye p konsert ke tak..
sporting an bapak titew...hoho




ex-rumet siap nyanyi giteww



















terima kasih untuk ucapan dan doa
dan aku faham ucapan bermula tahun ini semua perihal jodoh
aminnnn...hahaha



terima kasih PB's for the cake


terima kasih boss for your ang pow and you really thought me something...

"sometimes people see u as perfect person. ur job done well. u've meet my requirement. u're fast as fast as i need. but...1 small tiny mistake u don't ever realize done, will cause big matter to someone and they might dig all of your move to make it as mistake even thought its not"




aku faham. aku faham bila kamu..kawan, begitu mengharap aku melupakan sesuatu yang aku sedang struggle. 1 bulan kenal 1 bulan cinta masakan 1 bulan tak boleh lupa kan...baru betul easy come easy go. mudah. itu saja aku mampu katakan.

hati aku hanya 1..yang gembira hati itulah. yang suka hati iutlah. yang sayang hati itulah. yang beriman hati itulah. hang bertaqwa hati itulah. yang bercinta hati itulah. yang terluka hati itulah. yang sakit hati itulah. yang kecewa hati itulah. yang bertabah juga hati itulah. terlalu banyak untuk satu perkara.

satu pengajaran aku belajar

mudah untuk kita melukakan hati seseorang.
semudah baling batu kedalam laut.
tapi takde sape tahu...
...dalam mana batu tu mampu pergi.


Assalamualaikum





Monday, April 29, 2013

//SHARING// GELAS


Seorang guru memegang segelas air dan bertanya kepada anak muridnya. “Berapa beratkah air ini?” “10ml!” “15ml!”, “50ml!” “100ml!” Murid-murid menjawab. Bagus! tetapi saya sendiri tidak pasti berapa berat air ni kerana saya tidak menimbangnya. 

Ok bagaimana kalau saya memegang gelas ini selama seminit? “Tiada apa-apa!” Murid menjawab.

Kalau saya memegang selama setengah jam? “Tangan lenguh!” Murid menjawab.

Ok adakah berat gelas ini berubah, bertambah berat misalnya? “Tidak!” murid menjawab.

Ok bagaimana pula kalau saya memegang setengah hari? “Tangan cikgu boleh kebas dan kena hantar ke hospital kerana lumpuh”, salah seorang murid menjawab diikuti dengan gelak ketawa satu kelas.

Guru tersenyum, “Bagus! Hmm bagaimana pula kalau saya pegang cawan ni satu hari? dua hari? seminggu? setahun?”. Murid-murid mula pening, gila ke apa cikgu ni?

Ok kalau macam tu bagaimana nak mengelakkan saya dimasukkan ke hospital? “Lepaskan sahaja gelas itu!” Ya , itulah jawapan yang saya cari.

Begitulah diibaratkan dengan masalah yang kita hadapi. Kita masih bertahan jika kita menanggung beban sesuatu masalah itu dalam masa yang singkat tetapi, jika masalah itu dibawa ke satu masa yang lama, ia akan menjadi berat walau pun sebenarnya beratnya adalah sama. Jadi, setiap masalah yang kita hadapi tu janganlah dibawa. Segala masalah hendaklah diselesaikan atau dilupakan selewat-lewatnya sebelum kita tidur supaya masalah itu tidak menghantui kita keesokan harinya. Jadi pada setiap pagi kita bangun, otak kita akan jadi ‘fresh’ dan bersedia menghadapi hari baru dengan lebih ceria dan penuh semangat.

Ingat…“Lepaskan sahaja gelas itu!”




sayang awak...

....FAIZAL TAHIR! *tiba-tiba




*but to those yang beria nak boikot norman...haish...sudahla...boikot McD pon separuh jalan dan2 nak boikot nurman. i didn't support him. for sure. but all each homo sapiens has their own thinking + sometimes it reflect their pegangan agama/politic issues or else.  whatever it is. i love u Rockenstein. tu je point senanye... :)

tiada bersebab

Ada waktu, apa yang aku pilih untuk lalui, tidak bersebab. Tiada. 
Aku putuskan untuk laluinya sahaja. Redah. 

Mungkin dalam melaluinya itu, aku akan jumpa sebabnya. 
Mungkin. 

Tapi kalau sebabnya aku tak jumpa, juga.

Bermakna. 
Ia. 
Memang. 
Tidak. 
Bersebab. 

Sebab aku pilih untuk melaluinya untuk berada di sana.
Dan bukan disini. 

Jadi jangan tanyalah kenapa aku tiada di sini. 
Kerana aku pilih untuk berada disana.

Sebab?

~Z.Adzim

Saturday, April 27, 2013

Mungkin caranya

Jam 4:14 pagi
Aku baru mampu mencuba
Mencuba lelap mata
Ini mungkin caranya
Aku kira caraku
Terlalu ingin mensibukkan diri
Biar Sampai penat
Biar sampai tak larat
Biar balik je terus tdo tanpa kata
Lalu berakhirlah satu cerita dalam satu lg hari.
Assalamualaikum

Friday, April 26, 2013

tiz zaqyah vs agnes monica


Apr 8, 2013 | @tizzaqyah by NiesaKhalil on Keek.com

//SHARING// TUHAN PERNAH BERBISIK

Someone forward to me this mail...

Ketika Aku kirimkan padamu seorang teman, Aku tidak memberikan seseorang yang sempurna karena engkaupun tak sempurna.

Aku mempertemukanmu dengan teman - teman yang sama denganmu, sehingga kalian dapat saling mengisi, berbagi dan bertumbuh bersama.

Jika kamu memancing ikan, ketika ikan itu terkait di mata kail, hendaklah angkat dan jagalah ia dengan baik. 
Janganlah sesekali kamu lepaskan ia begitu saja.... Karena ia akan sakit oleh karena ketajaman mata kailmu.
Begitulah juga dalam kehidupan. Janganlah kamu banyak memberi banyak pengharapan kepada seseorang, bila memang rasa itu tak pernah ada..

Ketika kamu menyukai seseorang dan ia mulai menyayangimu, hendaklah kamu bisa menjaga hatinya. Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja. Karena ia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingat..

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh, tapi cukupkan sebatas apa yang kamu perlukan. Karena bila sekali ia retak, akan sukar bagimu untuk menjadikannya kembali seperti semula. 

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, terimalah seadanya. Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa. Anggaplah ia manusia biasa. Sehingga apabila sesekali ia melakukan kekhilafan maka akan lebih mudah bagi kamu untuk menerima ketidaksempurnaannya dan memaafkannya. 

Berbagilah kasih, berusahalah saling menerima dan peliharalah sifat mudah memaafkan, dengan demikian persahabatan menjadi lebih indah.

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi yang pasti baik, putih dan sehat untuk dirimu, mengapa kamu harus berlengah dan mencoba mencari makanan yang lain ?
Begitu juga ketika kamu bertemu dengan seorang yang membawa kebaikan kepada dirimu, menyayangimu, mengasihimu dengan tulus dan sepenuh hati, mengapa kamu harus berlengah dan mencoba membandingkannya dengan yang lain?

Ingatlah, jangan pernah mengejar kesempurnaan, kerana kelak, kamu akan kehilangan yang terbaik yang sudah kau raih dan kamu akan menyesal.

Ya Tuhan, terima kasih bisikan indahmu. Aku mohon ya Tuhan, ketika aku menyukai seorang teman, tolong ingatkanlah aku bahwa di dunia ini tak akan pernah ada sesuatu yang abadi. Pada masanya, segala sesuatu itu pasti akan berakhir. Sehingga ketika seseorang meninggalkanku, aku akan tetap kuat dan tegar karena aku bersama Yang Tak Pernah Berakhir, yaitu cinta-Mu ya Tuhan...

Orang bijak berucap : 
❤ Mencintai seseorang adalah keharusan, 
❤ Dicintai seseorang adalah kebahagiaan, 
❤ Tapi dicintai oleh Sang Pencipta adalah segalanya.

kosong

kosong
hilang
kering
lebur

aku hilang
hilang semua aksara untuk menulis kala ini
jadi aku repost entry penulis yang aku ikut
sejak bila aku pun tak pasti
yang aku pasti
penulisan mereka-mereka
kerap masuk terus ke hati
meresap terus ke otak
merenjat terus tangkai jantung

apa aku repost
memang bermakna
bermakna seperti aku rasa
sekarang
terima kasih wahai penulis
mampu ekpresikan jiwa aku

izinkan aku sharing setiap aksaramu

Assalamualaikum

PERJALANAN 30 ~ Dari Zara


Orang kata benda yang perlu dilalui setiap hari adalah asam garam kehidupan. Semua orang memang ada kehidupan masing-masing tapi adakah mereka terbuka dalam menerimanya? Entah aku sudah semakin tua ataupun aku sudah menjadi endah tidak endah bila memikirkan bahawa sebaik mana kita cuba untuk jadi, semakin banyak dugaan yang datang untuk menjatuhkan kita semula. 

Aku memilih untuk terus senyum bagaikan tiada apa yang berlaku.
Pura-pura?

Itu lebih baik daripada menimbulkan kekecohan dan membiarkan banyak pihak terluka. Kerana pada akhirnya, dengan mencederakan perasaan dan jiwa manusia yang kau sayangi, kau sendiri yang akan sakit tidak terperi melihatkan penderitaan yang mereka tanggungi atas kesilapan terlalu mengkiut perasaan amarah sesuka hati.

Mengalah bukan beerti kalah.
Mengalah bukan bermaksud akan terus rebah.

Mungkin juga dengan mengalah sebenarnya membuka lebih banyak ruang untuk masa hadapan yang cerah. Kehidupan yang lebih membahagiakan dan senyuman yang lebih murah. Bukan muka cemberut bagaikan ada najis sentiasa di bawah hidung, di atas wajah. Sukarnya menghadapi kenyataan bahawa apa yang kau sukai dihalang oleh pertalian darah merah. Barangkali itu yang terjadi bila empangan kesabaran pecah, manusia mula naik gila dan darah banyak tumpah. Ah, segalanya penuh sumpah seranah.

Perjalanan masih panjang.
Baru satu hari dikorbankan.

Adakah bunyi itu, bunyi genderang perang?

Thursday, April 25, 2013

Malam Ini dari SZ

Apa yg terjadi?
Aku lihat awan,
Aku nampak bulan,
Aku tanya,
"mana bintang?"
Tapi bulan masih disitu,
Keseorangan tanpa bintang-bintang.
Aku baca puisi,
Bahasa-bahasa pujangga ada kata
Bulan dan bintang tidak boleh dipisahkan,
Bulan dan bintang pelengkap malam,
Bulan dan bintang saksi cinta sesama manusia,
Alangkah indahnya bahasa bila mengunakan bulan dan bintang.
Tapi malam ini aku lihat hanya bulan,
Aku lihat bulan yg kesepian,
Aku lihat bulan tanpa kawan,
Aku lihat bulan yg bosan,
Kesian aku pada bulan.

Aku lihat malam ini,
Bulan dan aku,
Ada kesamaan.

~SZ

Tuesday, April 23, 2013

Dia ada rasa

susah untuk aku lelapkan mata, 
mungkin kerana seseorang yang aku suka melakukan sesuatu yang aku tak suka.
Mungkin kerana seseorang yang aku suka, bermuka-muka. 
Mungkin kerana seseorang yang aku suka, sebenarnya tak suka pada aku. 
Well...to look at the bright side. 
Johnny Depp pun bukan semua orang suka. Haha. 
Memang optimis aku ni. - padahal nak sedapkan hati sendiri.

Some things are better left hidden or unsaid.
Some things are better left hidden or unsaid , and just hide it and walk off.
Aibmu adalah aibku.
Rahsiamu adalah rahsiaku.

Ego aku dah tak tahu kemana lesapnya. 
Air muka aku terus kering tersejat entah sebab apa. 
Maruah aku jadi dadu yang dicampak untuk pusingan yang seterusnya. 
Kewarasan aku tak berdiri betul lagi. Tapi...

Alhamdulillah. Aku segera muhasabah diri. 
Selepas 5 tahun, aku dapat tahu yang hati aku masih boleh digunapakai rupanya. 
Dia ada rasa: 

"S.A.K.I.T"

Sakit? Maknanya kau hidup. 
Telan sakit tu bro, kasi potong manis yang lu dah makan bertahun-tahun.
Demikian halnya...

Kita jumpa bila aku dah 'sihat'. Awaluddin Ma'rifatullah.



*The Saliq...kau hidupkan aku ke reality

//REPOST// Syazwan.Zulkifly

Ini repost...dari blog Syazwan.Zulkifly. Masterpiece permulaan entry bagiku. menggambarkan apa aku fikir dan rasa hari ini.


Hari Ini...
Aku mengharapkan hari ini lebih baik dari semalam,
Apakah terma lebih baik bagi aku?
Aku mengharapkan kehidupan aku lebih baik sebagai seorang Islam.

Hari Ini...
Aku mengharapkan hari ini lebih baik dari smalam,
Apakah terma lebih baik bagi aku?
Aku mengharapkan kehidupan aku lebih baik sebagai seorang Anak.

Hari Ini...
Aku mengharapkan hari ini lebih baik dari semalam,
Apakah terma lebih baik bagi aku?
Aku mengharapkan kehidupan lebih baik sebagai seorang Manusia.

Aku percaya setiap manusia inginkan kehidupan lebih baik dari hari sebelumnya,
Begitu juga aku,
Kehidupan semalam mengajar aku utk utk hidup hari ini,
Dan aku tidak akan berhenti menjadikan hari-hari aku dtg,
Lebih baik dari hidup aku hari ini.

~SZ

//SHARING// 5 PERKARA TERPENTING PERLU ANDA TAHU MENGENAI SOLAT


Solat Subuh ~► Wajah yang cantik
sabda rasulullah saw ~ Barangsiapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya

Solat Zohor ~► Duit yang banyak
sabda rasulullah saw ~Barangsiapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezeki yang berkat

Solat Asar ~► Kesihatan yang baik
sabda rasulullah saw ~Barangsiapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan

Solat Maghrib ~► Anak2 yg cerdik dan berjaya
sabda rasulullah saw ~Barangsiapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat

Solat Isyak ~► Tidur yang nyenyak tanpa gangguan
sabda rasulullah saw ~Barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak

Monday, April 22, 2013

Offer Best

harini aku dapat offer. pindah umah. one of my friend offered this. no need to pay rent. fully furnish. janji jaga umah elok-elok. just need to pay bills la of course kaannn. takde wifi (takpe aku ade) and astro (haish nak kne beli la nih).

baliau offer kat aku sebab asal lepak bersama je aku mesti dok cite nak cari umah. heh... ni gara-gara aku terlampau banyak sangat barang yang amat. barang personal je da terlampau. nikan pulak barang bisnes kecil-kecilanku ini. sometimes aku pikir orang lain buat bisnes tu mesti sewa 1 umah buat ala-ala depa punya warehouse yedak.

offer best kan...but..tempatnya jauh...out from anything. like no gym...no mamak...no sate midnight session...kenot be reach suddenly tengah-tengah malam if my friend suddenly need me. like hell no lah kalau korang roger aku tengah malam suruh pick up memane ke belikan petrol ke hape ke malam-malam kaaannn...jauh...seiyes jauh...mengikut geografinye lah kan. so apelah motifnye kalau aku nak save + dapat plenty of space for my stuff taaaaapiiii aku kejauhan dari segalanya.

skarang a bit alone pastu p pindah tempat forever alone kah? gilaaaaaa...but for now memang mencari umah lebih rendah. tak larat kalau ber-event aku nak angkut sume barang without crew.

tapi siyes...sedang mempertimbangkan nih...because..."anytime ko nak masuk just roger me..." hell yeaaahhh... =p

Hujung Minggu Yang Panjang

Assalamualaikum

lintas langsung dari office yang hanya 6 orang ja datang kerja??? wooooaaahhh seronok korang sambung cuti...huntonglaaaaa.

btw, how's weekend? great or worse? i'm having both. yup both.

sabtu penuh dengan aktiviti membuang duit. heh...tujuan utama mengikut orang lain bershopping. but somehow kalau sesape kenal aku kan...errr...mane penah aku p masuk memane tak rembat pape barang hatta barang kecik-kecik je pon kannnn...heh. ini pantang larang miza. eceh...

ok journey start at 9 a.m p breakfast @ kedai soto seksyen 8. sampai je kejang sebab nampak brader-brader JPJ. ok usha line. clear. breakfast dengan aman tanpa jantung nak meletup. haha

next place p kedai candy sat. amik chocolate bar. tak cukop!!! aku ade order 2150pcs kot! OMS OMS!!! takpe-takpe...chill...

next destination SSF Puchong. meneman mereka p beli bunga telor. aku cam bese la mata bersinar bak mentari bila masuk bahagian furniture sambil verangan memiliki rumah lalu excited nak men-decorate kannn...lalu....terbelilah aku few things. best thing ever adelah laundry bag. hahaha..best thing ever? tu je mampu? haiyooo...setiap kali masuk SSF ni aku duk usha...menarik perhatian sangat tau...puas hati dapat beli...LOL

lunch @ Murni discovery. ade menu baru yawww...n aku p try yang tak pernah makan lagi. vampire love, teh tarik terapung *ok waiter pandang semacam bile aku order banyak air. ehhh sukati lah! n makan sandwich Triple H n tak habis makan 2 small slice ja. gila aku amik heavy breakfast kot. kang tak pasal button jeans aku terpelanting tercabut plak. tapau saja laaaa....




teh tarik terapung


vampire love a.k.a Damonku love...ehhhh

Triple H *buat sendri lagi sedaaaappp laaaaa!!!



last destination for today...Paradigm Mall. movie cite hantu beb...long weekend. thongsook adelah hantu yang good looking. hahaha...pengajarannya, manusia yang diperbodohkan oleh hantu bila hantu tu cakap "aku adelah hantu...kau adelah bodoh"...sampaikan kitorang yang tengok dite ni pon terasa bodoh bai! but siyesly aku suka endingnye. tak membuatkan aku nak mengamuk kat kaunter tiket. lol



"eh...korang...jom singgah nichii.." aida berkata sejurus keluar dari panggung. "mahal la...jom carik kat cotton on" ha kat sini...kat sini lahhhhhh....aku membeli laaaagiiiiii. baju yang aku namakan thongsook...hahahaha...siap aku bagi statement "weyh gaji nanti aku nak mai sini lagi..." sambil mendapt sorakan hebat dari esah. phhhuuiii...tu semua nak habiskan duit aku jaaa...


nak share something. sunset from federal highway. mase on da way balik baru lepas kayangan. Subhanallah. mengingatkan aku satu tempat bucu kotak tempat aku melindungkan diri dari luka.


reach home with peace. berlaundry. phewww...kosong katil aku dah...bibah if u read this...katil aku free from any kain dah!!! i'm alive!! hahahaha

woooaaahhh...byk aku cte on sabtu kan..ahad...bangun-tido-bangun-tido-mandi at 4pm-keluar carik makanan at 6pm-wrapping choc bar till 9pm-tido. 

*dengar je bunyik keta-keta rempit jantung aku menderu mengalahkan enjin depa. abaikan...abaikannnnnn....

till then...happy monday alls!!!

Friday, April 19, 2013

OMS OMS!!!!

Ohhhh Myyyyy SyazwanZulkifly @ kpeng.... hahaha... kebangangan apekah ko ni misah!
siyesly wa memang follow beliau...anyone pnah baca blog dia? sket je pon entry. lame tak update. tp his words best... ala-ala zahiril + aqasha sket. halahaiii...sume nak yang taste aku je kaaannnn...

oke...nah amik some keeks yang aku sangat slalu view...heh... verry the stalker uollsss...




















satu-satunya lelaki yang smoking aku suka tengok...can ke like that? hahaha

Good job Mr. Rockenstein

Hey yoooo....from semesta with love. smalam baru beli new album from Faizal Tahir @ Speedy Video JJ. Tak abih review lagi all the music. But  so far arrangement style memang fresh from FT. nanti wa review lagi bout the album. oh btw, arini launching album @ hot fm. tak dengar sebab wa layan johara pagi era versus bobo. but..... i have all the keeks including mine la kaaaannnnn...hahaha. enjoice




Apr 18, 2013 | FT "Live" Accoustic di @hotfm976 by faizal_tahir on Keek.com









Thursday, April 18, 2013

High Tea


Heh...dari Pagi membawak ke petang...system down, internet break down, disk kejap ok kejap tak. Penat aku asik ke toilet p cuci muka ngantok gaban Sampai rasa nak rendam lelama dalam sink. Hoh!!!!
I'm having lime ginger tea with chocolate muffin yawww~

Morning vanilla!!



Heh...I'm having vanilla tea with vanilla muffin for breakfast today...oh myyyyy....this is so my favorite flavor ever.

Wednesday, April 17, 2013

//REPOST// Date A Girl Who Travels – Solitary Wanderer


“Date a girl who travels. Date a girl who would rather save up for out of town trips or day trips than buy new shoes or clothes. She may not look like a fashion plate, but behind that tanned and freckled face from all the days out in the sun, lies a mind than can take you places and an open heart that will take your for what you are, not for what you can be/
Date a girl who travels. You’ll recognize her by the backpack she always carries. She won’t be carrying a dainty handbad, where will she put her travel journal, her pens and the LED flashlight that’s always attached to her bag’s zipper? In a small purse, how can she bring the small coil of travel string, the wet tissues, the box of cracker, and the bottle of water she’s always ready with, just in case something happens and she can’t go home yet.
Yes, a girl who travels knows that anytime, anything can happen and she just has to be prepared with it. Nothing takes her by surprise, she takes everything with equanimity, knowing that such things are always a part of life. She’s reliable and dependable, traits that she’s learned while on the road.
You’ll also recognize a girl who travels by the fact that she’s always amazed at the world around her, no matter if she’s in her hometown or in a place that’s totally new. She sees beauty all around her, not just the ones featured in travel guides or shown iin postcards. A girl who travels has developeed a deeper appreciation for life. She won’t judge you, or pressure you to do things you don’t want to do. She knows too much about the importance of identity and self-efficacy, and she will appreciate all the more if you won’t pretend to be who you’re not.
You can make mistakes with a girl who travels, and you can also be as idiosyncratic as you can be. Trust me, she has seen so much worse in her travels, and knows firsthand the vagaries of human nature.
Date a girl who travels, because when you’re with her, you’ll realize that even though she’s napped at a temple in Angkor Wat, went boating down the Mekong Delta, ran by the streets of Saigon, or went skinny-dipping in the caves in the Philippines, she still retains that humility that is the mark of a real traveler. She knows she’s been to a lot of places, but she’s hummbled by the fact that the world is still a big places and she’s only seen a small part of it. Seeing this in her can make you feel all right with yourself too; there’s no need for you to do more, to be more. What you are is enough.
When you meet a girl who travels, ask her where she’s been and what she’s going to do next. She will appreciate your interest, and if you’re lucky, she may even invite you to join her. When she does, do. Nothing bonds people better than travelling. On your tríp, you will both see each other’s best and worst characteristics, and you can then decide whether she’s worth fighting for.
It’s easy enough to date a girl who travels. She won’t want expensive gifts, you can buy her (or both of you) cheap ticket to Thailand for the weekend, and she’ll be more than happy to take you to the longest wooden bridge in the country. You don’t even have to go overseas, you can take her out on day trips, caving or hiking, or treat her to a full body massage.
You can also buy her the little things that she keeps forgeting to buy for herself; that carabiner that will attach her backpack to her seat so that she will feel easier about sleeping on her bus trip, or a backpack cover, a small alarm clock, a money belt, or many another sarong that will replace the one she lost in China.
She won’t mind if you get lost on your way to a date. She knows that often times, the journey is more important than the destination. She will help you see the lighter side of things. She’ll walk along with you, not behind you, pointing out the interesting bits of things you’ll see on the way. Before long, you’ll realize that yes, the journey has been more memorable than the destination that you’ve planned to take her to.
Is a girl who travels worth it? Yes, she is. So when you find her, keep her. Don’t lose her with your insecurities and doubts. Because when she says she loves you, she really does. After all, she’s seen so many things, met so many people, and if she has chosen you, better grab that opportunity and thank the gods that you were lucky enough she’s chosen you and not that bloke she met while watching the sunrise in Angkor Wat, or while whitewater rafting in the Padas Gorge in Sabah.
If she says she loves you, she must have seen something in you, something that can always call her back from her travels, something that can anchor her to the world in the way that she wants to after weeks and months of being on the road.
Date a girl who travels. Make her feel safe, warm and secure. Make her believe that no matter where she goes, and however long she’s gone, you’ll always be there for her, the one that she can call home.
Find a girl who travels. Date her, love her. and marry her, and your world will never be the same again.

Guess Who???





its Qi Razali yawwww....nice voice~

Tuesday, April 16, 2013

//REPOST// Look Up Your Birthday And See What You Are.....



January 01 - 09 ~ Dog
January 10 - 24 ~ Mouse
January 25 - 31 ~ Lion
February 01 - 05 ~ Cat
February 06 - 14 ~ Dove
February 15 - 21 ~ Turtle
February 22 - 28 ~ Panther

March 01 - 12 ~ Monkey
March 13 - 15 ~ Lion
March 16 - 23 ~ Mouse
March 24 - 31 ~ Cat

April 01 - 03 ~ Dog
April 04 - 14 ~ Panther
April 15 - 26 ~ Mouse
April 27 - 30 ~ Turtle

May 01 - 13 ~ Monkey
May 14 - 21 ~ Dove
May 22 - 31 ~ Lion

June 01 - 03 ~ Mouse
June 04 - 14 ~ Turtle
June 15 - 20 ~ Dog
June 21 - 24 ~ Monkey
June 25 - 30 ~ Cat

July 01 - 09 ~ Mouse
July 10 - 15 ~ Dog
July 16 - 26 ~ Dove
July 27 - 31 ~ Cat

August 01 - 15 ~ Monkey
August 16 - 25 ~ Mouse
August 26 - 31 ~ Turtle

September 01 - 14 ~ Dove
September 15 - 27 ~ Cat
September 28 - 30 ~ Dog

October 01 - 15 ~ Monkey
October 16 - 27 ~ Turtle
October 28 - 31 ~ Panther

November 01 - 16 ~ Lion
November 17 - 30 ~ Cat

December 01 - 16 ~ Dog
December 17 - 25 ~ Monkey
December 26 - 31 ~ Dove

If you are a

Dog : A very loyal and sweet person. Your loyalty can never be doubted. You are quite honest and sincere when it comes to your attitude towards working. You are a very simple person, indeed. Absolutely hassle free, humble and down-to-earth!! That explains the reason why your friends cling on to you! You have a good taste for clothes. If your wardrobe is not updated with what is trendy, you sure are depressed. Popular and easy-going. You have a little group of dignified friends, all of them being quality-personified. Repost This If It's True For You.!!

If you are a Mouse : Always up to some sort of a mischief! The mischievous gleam in your eyes is what makes you so cute and attractive to everyone. You are an extremely fun-to-be-with kind of person. No wonder people seek for your company and look forward to include you for all get-together's. However, you are sensitive which is a drawback. People need to select their words while talking to you. If someone tries to fiddle around and play with words while dealing with you, it is enough to invite your wrath. God bless the person then!Repost This If It's True For You.!!

If you are a Lion : Quite contradictory to your name, you are a peace loving person. You best try to avoid a situation wherein you are required to fight. An outdoor person, you dislike sitting at one place for a long duration. Popular and easy-going. You are a born leader, and have it in you how to tactfully derive work from people. People love the way you always treat them. You love being loved, and when you receive your share of limelight from someone, you are all theirs!!!!Repost This If It's True For You.!!

If you are a Cat : An extremely lovable, adorable person, sometimes shy, with a passion for quick wit. At times, you prefer quietness. You love exploring various things and going into depth of each thing. Under normal circumstances you're cool but when given a reason to, you are like a volcano waiting to erupt. You're a fashion bird. People look forward to you as an icon associated with fashion. Basically, you mingle along freely but don't like talking much to strangers. People feel very easy in your company. You observe care in choosing your friends.Repost This If It's True For You.!!

If you are a Turtle : You are near to perfect and nice at heart. The examples of your kindness are always circulated in groups of people. You, too, love peace. You wouldn't like to retaliate even to a person who is in the wrong. You are loved due to this. You do not wish to talk behind one's back. People love the way you always treat them. You can give, give and give love, and the best part is that you do not expect it back in return. You are generous enough. Seeing things in a practical light is what remains the best trait of you guys.Repost This If It's True For You.!!

If you are a Dove : You symbolize a very happy-go-lucky approach in life. Whatever the surroundings may be, grim or cheerful, you remain unaffected. In fact, you spread cheer wherever you go. You are the leader of your group of friends and good at consoling people in their times of need. You dislike hypocrisy and tend to shirk away from hypocrites. They can never be in your good books, no matter what. You are very methodical and organized in your work. No amount of mess, hence, can ever encompass you. Beware, it is easy for you to fall in love....Repost This If It's True For You.!!

If you are a Panther : You are mysterious. You are someone who can handle pressure with ease, and can handle any atmosphere without going berserk. You can be mean at times, and love to gossip with your selected group. Very prim and proper. You like all situations and things to be in the way you desire, which, sometimes is not possible. As a result, you may lose out in some relationships. But otherwise, you love to help people out from difficult and tight spots when they really need you.Repost This If It's True For You.!!

If you are a Monkey : Very impatient and hyper!!! You want things to be done as quick as possible. At heart, you are quite simple and love if you are the center of attraction. That way, you people are unique. You would like to keep yourself safe from all the angles. Shall your name be dragged or featured in any sort of a controversy, you then go all panicky. Therefore, you take your precautions from the very beginning. When you foresee anything wrong, your sixth sense is what saves you from falling in traps. Quite a money minded bunch you people are!! Repost This If It's True For You.!!

Baby Ilham!!!

Smalam g kuang melawat kakak ipar yang baru bersalin. second boy meneruskan legasi Kar-Mi. 


wa migrane tak ckup tdo. bermanja jap dengan si adik..heh


Praise to Allah... welcome Baby Ilham bin Karmi

haiyooo...muka makcik sangaaaatttt

le adorable Ilham with acik ja


dipangkuan bundaku