Friday, June 28, 2013

WEDDING -->> IWAN & WAWA

Feel happy for my beloved cousin from Segamat. Selamat Pengantin Baru. Semoga kekal kebahagian selamanya dunia akhirat. i pray the best for you cousin. Feel honored to be one of your bridesmaid. Your wife looks gojes as always. Hope to see u guys here soon. kate nak mai kl kan. aku bawak korang jenjalan cari makan dappp punyalah! heh... btw, enjoy the marriage life dude. 








Thursday, June 27, 2013

Awaludin Ma'rifatullah

tak paham tapi best - Aida Nikolaychuk

sepatah haram tak paham. but seriously, meremang sat. comey plak tuh... LOL

i love them





Wednesday, June 26, 2013

#MakanReview Nasi Ayam Kukus "Tempat lain tak dapat"

heh...over sangat tajuknye pon. tapi siyesly dalam bebanyak memang nasi ayam ni yang aku laju makan abis licin takde tekebil-kebil nak suap bagai. best part ekceli adelah sambalnye tuh...memang kompem lah tempat len tak dapat. RM4.90 set nasi ayam + sirap free flow. Kedai dekat seksyen 7 pusat komersial Shah alam blok deret Molek sebelah Pak MIL. okbai






SEDIH




sedih aku 
bila google reader da nak retired...
demmmm
bahan bacaan da takde pasni
takde da meriahuolss...hahahaha

Monday, June 24, 2013

Haze Hell Over Asia

This is from previous Haze

















aku rindu awan biru

Friday, June 21, 2013

LANTAK KAU

aku tak kisah
tak kisah kau baca ini
tak kisah kau benci ini
tak kisah kau tak suka ini
tak kisah kau suka ini
tak kisah kau cinta ini

aku tak pernah peduli
apa kau fikir
apa aku rasa
apa kau nak kata

lantak

tapi

kau tak payah kot nak review back ape aku tulis bile lepak

bosan

ni tempat aku menyendiri

luar dari dunia luar

lalu

dunia luar bukan tempat berbicara mengenai ini

sebab

semak

boleh

tapi

tak minat

okbai

//REPOST// How to deal with women if you are a man enough

When she hits you or pushing you … (hold her hands)
When she get angry ( just hug her )
When she be silent (ask her what is problem)
When she Ignore you (Give her attention)
When she asked you about something (don’t neglected her)
When she want to get away from you ( do not agree with her opinion)
When you see her in the worst situations (Tell her you are beautiful
when you see her Cry( kiss her head and tell her i love you a lot)
When you feel her scared (protect her )
When you see her jealous (that’s mean she love you more than you imagine )
When she say to you i love you that’s mean she have feelings to you more than you think)
When she look into your eyes don’t turned your eyes until she turned it first.

They are a garment for you and you are a garment to them …

Qur’an [2 : 187]

By getting married you are not just getting a wife, you are getting your whole world. From now until the rest of your days your wife will be your partner, your companion, and your best friend.

She will share your moments, your days, and your years. She will share your joys and sorrows, your successes and failures, your dreams and your fears. When you are ill, she will take the best care of you; when you need help, she will do all she can for you;

When you have a secret, she will keep it; when you need advice, she will give you the best advice. She will always be with you: when you wake up in the morning the first thing your eyes will see will be hers; during the day, she will be with you, if for a moment she is not with you by her physical body, she will be thinking of you, praying for you with all her heart, mind, and soul; when you go to sleep at night, the last thing your eyes will see will be her; and when you are asleep you will still see her in your dreams. In short, she will be your whole world and you will be her whole world.

It requires that a husband and wife should be as garments for each other. Just as garments are for protection, comfort, show and concealment for human beings, Allah expects husbands and wives to be for one another.

‘And the believers, men and women, are protecting friends of one another; they enjoin the right and forbid the wrong, and they establish worship and they pay the poor-due, and they obey Allah and His messenger; as for those, Allah will have mercy on them; Lo! Allah is Mighty, Wise. Allah hath promised to believers – men and women – gardens under which rivers flow, to dwell therein, and beautiful mansions in gardens of everlasting bliss; but the greatest bliss is the good pleasure of Allah: This is the supreme felicity.’ Qur’an [9 : 71 - 72]

Thursday, June 20, 2013

Wednesday, June 19, 2013

Bulan April


  • Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan
  • Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai
  • Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati
  • Sentiasa ingin diberi perhatian
  • Amat cemburu dalam perhubungan
  • Kesetiaan teguh terhadap pasangannya
  • Emosi cepat terusik dan mudah terluka
  • Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk
  • Romantik dan terlalu romantik
  • Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai
  • Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan
  • Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap ‘hamba cinta’ seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha
  • Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2

#MakanReview Spaghetti Grill @ Paradigm Mall


heh...beria je p makan sana sini ade ja yang tertinggal nak review. this one pegi bulan lepas kot. ke awal bulan ni time gaji. kot la...heh. Spaghetti Grill. Salmon Carbonara, Bread n Butter pudding & Lemonade. sedaaapppp. mungkin datang lagi. sebab lemonade n bread butter pudding tu memang terbaik ar... salmon carbonara tu tanak repeat kot. jadahnye asal  makan je nak kena letak garam sket. tapi memang sedap. licin aku makan. harga stended Itallianies.  

#MakanReview Joe's Kitchen


Joe's Kitchen. Belakang Joe's Barber Shop @ SS15 USJ. Kedai milik Joe Flizzow. Pizza ok. carbonara tu same stended ngan Spaghetti Grill @ Paradigm Mall. Price range below $20. murah. air pon air tin ja. suitable place untuk orang p gunting rambut kat depan pastu member yang tukang tunggu bley lepak makan pape kat belakang.  

Nanti Dulu--Luka belum baik

Hardest Question for me too


#MakanReview Juadah's Restaurant Chinese Muslim


First time makan sini. sebelah je dengan Homst Chinese Muslin Restaurant kat Seksyen 13 tuh. menu Wet Buttered Chicken & Tofu something. tak ingat. tapi one of chef recommendation la. ni cik rabedah kite yang recommend. sedap tapi disebabkan dihidangkan sejuk so turn us off. kalau panas mesti sedap sebab pe lagi da namenye tahu feveret gua. penah ke tak sedap. heh. Air Ribena Special terbaik. just terlebih lychee syrup kot manis jadiknye... terkebil-kebil aku minum suku baru boley mintak add air kosong supaya tak manis dah.  boley p lagi. sedap. 

#MakanReview Homst Chinese Muslim Restaurant



Been here few times. takde lagi lauk yang piss me off so far. sume sedap je kat tekak. kedai depan sekali menghadap jalan raya. blakang tesco extra. or blakang Petron kat federal highway tuh. fav aku wet buttered chicked + beancurd opkos. okbai

pathetic for you...happiness for me

this is refering entry sebelum ni.

somehow my life tak sama macam orang lain. not just me. orang lain punya life pon tak sama macam life orang-orang lain. this is part of my life. which somehow Allah bless me with this experience. Macam few of my good friends tau. My first guy in my live who also called as Ayah, pass away when i'm 13 and my youngest brother baru 3 bulan. i gain this experience.

Baru 13 tahun den da kono menuntut masak memasak ngan abang den (beliau tukang masak dolu-dolu). Best part paling ingat siap da tak tau nak masak ape asik dok masak kicap, sambal suma tang simple bagai then wa kol omak den, kak milah kat opis "ibu, nak masak pe ni...ade sotong, bawang, blablabla...boring la masak same je tapi tak reti masak lain." and here comes the tutorial by phone. "ha...masak kari sotong...cani, siang sotong cam besa pastu blablabla..." and bermulalah lepastu pape pon tutorial bagai kol je omak den.

Being a single mom memang tak easy beb...jonoh la den nengok kak milah OT ja. dapek plak anak pemalas bobal cam den an. balik tebongkang dulu. agak-agak time omak den nak balik kojo tu alarm bunyik laju  lari memberabas bugas *senior den ajar ayat ni. joy part is...menjago adik-adik yang kocik kenot nih mizi baru darjah 1, mimi 4 taun n aieril 3 bulan...well, i do love kiddo. tapi den ni memang kengkadang kurang tahap kesabaran. Thank god i have my abang beside me. Great abang of mine. Abang Ijal. tapi dio garang wooo...garang macam bapak den. sebab? sekali dio joling yo den da gigil...haaa...penangannnn kegarangan beliau.

as said earlier, entry ni berkaitan dengan enrty sebelumni. pasal sorang budak bernama Hanna claim nak been paid for all the chores that she done padahal kemas pinggan mangkuk sendiri, bilik sendiri. berlainan dengan aku yang settlekan suma dulu. and bila aku sambung study menurun pada adik lelaki den...ulang adik lelaki...haha. he take over the responsibility tapi tak tau la banyak mano sobab adik-adik yang lain pon ado da masuk skolah and den da dok uitm. but dunno why tak terpikir plak den nak mintak gaji ek...haha...mau kono taji ngan omak den nak bergaji. 



Big Love


ok here it is... kalau ikut hati budak umur 13 tahun den time tuh opkos sifat pemberontakan muda remaja itu ado. look at the bright side bebeh...Allah bless me with those kiddo. adik-adik den yang dogil nak mampuih ni la nyawo den. yang den dok carot tu la kesayangan den. yang den dok sosah bilo marah la hati den. and i know...even now when i look at all happiness dari memember yang da get married and have kids, Allah let me have that feel when i'm 13. so even i can't feel those like having mine now, that experience i would like to call as joy, bless and love. 

u call it pathetic friend, if u were in that moment maybe. but not me. we have way too different life, family and love. we've been raised differently. our thought might differ from others. and i rather call them...those kiddos yang dah membesar and in fact give me niece as BIG LOVE of mine. 








Monday, June 17, 2013

Angry father shoots daughter's laptop with .45 pistol after she complains about chores

'This one's from your momma!': Angry father shoots daughter's laptop with .45 pistol after she complains about chores


An angry father has taught his disgruntled teenage daughter a very public lesson in respecting one’s elders by shooting her laptop on camera and then publishing the video on her Facebook page.
Tommy Jordan, of Albemarle, North Carolina, made the video after his 15-year-old daughter Hannah had apparently written a Facebook post complaining about all of the chores she has to do at home.
She was also moaning about how difficult her parents made her life. But when IT worker Mr Jordan found the post he decided grounding her would not be punishment enough and made the video.


‘That right there is your laptop’, he says in a YouTube video, pointing a camera at a computer lying in a patch of dirt on the ground. ‘This right here is my .45,’ he says, moving a pistol into the frame.
He cocks the weapon and shoots nine rounds into the laptop. The video entitled ‘Facebook Parenting: For the Troubled Teen’ is dedicated to his rebellious daughter.


It’s also aimed at ‘all her friends on Facebook who thought that her little rebellious post was cute, and for all you parents out there who think your, you know, kids don’t post bad things on Facebook’.
He begins by reading out his daughter’s post from a computer print-out, explaining ‘since you want to hide it from everyone, I’m going to share it with everybody’.


Mr Jordan mocks his daughter for thinking her parents would not be able to see the post because of her Facebook privacy settings, ignoring the fact that he works in IT for a living.
'That right there is your laptop. This right here is my .45'
Tommy Jordan
In the post, Hannah says she should be paid for the chores she does around the home and attacks her parents for overworking her.
Mr Jordan laughs at this suggestion, pointing out what an easy life she gets in comparison to what he had to endure growing up.She moans about waking up at 5am and go to bed at 10pm.
Then after about seven minutes addressing the camera to berate Hannah, he stands up and blows holes through the laptop.


He rounds off by saying: 'Oh yeah and after that comment you made about your mom, your mom told me to be sure I put one in there for her. So…that one's from her.'

BEST LINES FROM TOMMY JORDAN

  • 'Pay you for the chores... seriously? Pay you for chores that you're supposed to do around the house?'
  • 'You come home from school and you have a list of chores that are on the wall because you can't remember them if you don't'
  • 'Your responsibilities include waking up on time and getting on the bus. That's the end of your responsibilities each day'
  • 'If you have any laundry of your own, do it. And if your bed is unmade, do it. You don't have to do my laundry, you don't have to make my bed, you don't have to make the guest bed'
  • 'Are you out of your mind? You are 15, going on 16 years old. You want things for your laptop... you want a new iPod - but you won't get off your lazy ass to even look for a job'
'Maybe a few kids can take something away from this,’ Mr Jordan writes in the video description.
‘If you’re so disrespectful to your parents and yourself as to post this kind of thing on Facebook, you’re deserving of some tough love. Today, my daughter is getting a dose of tough love.’
He said he found her hidden Facebook post while upgrading her computer. He completes his lesson by saying: ‘You can have a new laptop when you buy a new laptop and when you pay me back the $130 for the software I spent on yours.
‘I hope you’ve enjoyed your little fiasco on Facebook. I hope it was worth all this.' The video has been watched around 1.5million times since it was posted just two days ago.
Mr Jordan has since written on Facebook that the attention has helped him and his daughter 'deal with it' and insisted Hannah is fine, saying they both laughed about the video going viral.
But he admitted: 'I’ll agree that wasn’t a good example of me as a father. I had been reading that post again and again for about an hour, sometimes in tears, other times so mad my hands were shaking.
'I was trying very hard to be civil in my message,' Mr Jordan said, reported Fox News. 'I slipped in that and said a word I shouldn’t have. I deserve a little backlash for that, no doubt.'


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2099280/Dad-shoots-daughters-laptop-Facebook-parenting-video.html#ixzz2WRFo16R1
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook


Aim: Mr Jordon gets out his pistol to shoot the laptop Punishment: Mr Jordan starts to fire at the laptop

Irreparable: He shoots nine bullets into the computer



WHAT DID HANNAH WRITE IN HER ORIGINAL POST? THE FULL TRANSCRIPT

To my parents,
I'm not your damn slave. It's not my responsibility to clean up your s**t. We have a cleaning lady for a reason. Her name is Linda, not Hannah. 
If you want coffee, get off your ass and get it yourself. If you want a garden, shovel the fertiliser yourself, don't sit back on your ass and watch me do it. If you walk in the house and get mud all over the floor that I just cleaned, be my guest, but clean it up after you are done getting s**t everywhere. 
I'm tired of picking up after you. You tell me at least once a day that I need to get a job. You could just pay me for all the s**t that I do around the house. Every day when I get home from school, I have to do dishes, clean the counter tops, all the floors, make all the beds, do the laundry and get the trash. I'm not even going to mention all the work I do around your clinic. 
And if I don't do all that every day, I get grounded. Do you know how hard it is to keep up with chores and schoolwork? It's freaking crazy. 
I go to sleep at 10 o'clock every night because I am too tired to stay up any longer and do anything else. I have to get up at five in the morning, to get ready for school. On the weekends, I have to sleep with my door locked so my little brother won't come get me up at six. 
I'm tired of this bulls**t. Next time I have to pour a cup of coffee, I'm going to flip s**t. I have no idea how I have a life. I'm going to hate to see the day when you get too old to wipe your ass and you call me, asking for help. I won't be there. 
Signed,
Your Pissed Kid,
Hannah









*aku ada kisah sama dengan kisah ini. next entry ya... :)

Ustazah Berzina Dengan Duda Ketika Suami Di Mekah



Ustazah Berzina Dengan Lelaki Ketika Suami Di Mekah

Dia seorang ustazah bertudung labuh yang berkelulusan dalam bidang agama dari sebuah universiti di Timur Tengah, sebelum ini mengajar di sebuah masjid dan sebuah sekolah rendah di Kota Tinggi, Johor, serta bersuamikan seorang ustaz yang disegani di daerah itu.

Bagaimanapun, di sebalik perwatakan lembut dan alim, ustazah berusia 35 tahun itu sanggup menconteng arang di muka keluarga dan suaminya, apabila ditangkap khalwat bersama seorang duda sebayanya, yang juga bekas rakan sekolahnya dan suami.

Ustazah yang memiliki latar belakang yang kuat berpegang kepada ajaran agama itu memberi alasan kononnya dia tertekan akibat suaminya berpoligami sehingga sanggup menjalinkan hubungan cinta dengan duda terbabit dan lebih mengejutkan, mereka dipercayai pernah beberapa kali terlanjur.

Tembelang ustazah terbabit pecah apabila dia ditangkap khalwat ketika berdua-duaan dengan duda itu baru-baru ini dan mereka dilaporkan mengambil masa hampir setengah jam sebelum membuka pintu rumah kedai yang didiami dengan kedua-duanya dalam keadaan berpakaian lengkap.

Menurut sumber, lebih menyedihkan, ketika kejadian, suami ustazah terbabit berada di Makkah untuk menunaikan haji.

Katanya, sejurus ditangkap berkhalwat, ustazah terbabit menghubungi suaminya untuk memaklumkan kejadian dan terus meminta cerai.

Menurutnya, ustazah terbabit dan suaminya berkahwin pada 1997, tetapi tidak dikurniakan cahaya mata menyebabkan mereka mengambil dua anak angkat termasuk seorang daripadanya dipelihara sejak kecil.

“Wanita itu bertemu dengan duda yang juga bekas rakan sekolahnya ketika perlawanan boling pada awal tahun lalu dan sejak itu hubungan mereka semakin rapat apabila lelaki itu menjadi tempatnya mencurah perasaan dan menagih simpati.

“Ustazah itu memberitahu duda terbabit kononnya dia tertekan kerana suami berkahwin lain sedangkan sebelum ini, dia sendiri bersetuju serta membenarkan suaminya berpoligami dan mereka sama-sama ke mahkamah untuk menguruskan perkahwinan itu.

“Tetapi, sebagai seorang yang ada latar belakang agama, hubungan dengan lelaki lain bukan cara untuk mengatasi tekanan lebih-lebih lagi dia masih berstatus isteri orang dan perhubungan itu mendekatkan mereka dengan maksiat,” katanya.

Sumber itu berkata, selepas ditangkap, duda itu pula mengaku dia pernah terlanjur dengan wanita berkenaan, tetapi di pihak ustazah terbabit, dia masih mahu ‘menegakkan benang basah’ dan menyebarkan berita kononnya dia dianiaya.

Menurutnya, demi menjaga nama baik keluarga dan maruah isteri, suami ustazah terbabit membuat pengakuan kononnya membenarkan duda terbabit menjemput isterinya yang baru pulang daripada rombongan sekolah, sebelum mereka ditangkap khalwat.

Katanya, ketika ditangkap, pasangan terbabit memberi alasan duda terbabit datang untuk menghantarnya pulang ke rumah dan membantu mengangkat beg.




*
ini kisah diri dan agama pada aku. 
nafsu dan cinta
adil atau tidak
kasih atau benci
semua psychology
kalau kau mampu tahan aura setan itu dari merasuki. 
kau memang terar
kalau kau tak mampu tahan, kau rujuk yang pakar-pakar sahaja.
bukan membantu melampias jiwa setan
ini kisah ustazah itu. kisah kita? 
dah nama ustazah. tentu-tentu ilmunya tinggi. ilmu kita? 
dah nama ustazah, tentu-tentu ibadahnya kuat. ibadah kita? 
dah nama ustazah. tentu-tentu mampu cantas setan-setan. tapi tidak. bagaimana dengan kita?



Saturday, June 15, 2013

Memilih

Lawak
Sumpah ini lawak
Bila manusia bergelar kawan
Aku appreciate kau nak kau diangkat menjadi sahabat
Hanya kerna kau bajet mampu disisi
Itu aku sanjung
Bila kau mampu sentiasa disisi
Tapi bila kau adalah yang aku sentiasa tidak setuju 80% dari pandangan mata kau
Wajar kah kau aku jadikan sandaran?
Cakap pon x serupa bikin
Kau kena tahu ini
Aku memilih lain macam bila berkawan
Ohhh lagi satu
Kau tak rasa...kau takde hak mengata sahabat2 aku?
Kau juga takde hak tolong aku pilih siapa sahabat untuk aku
Beb...don't walk my life for me
Even my mom won't do that
Because...
My life, it is... my own rules.

»MovieReview« Pecah

Just watch movie Pecah. Adaptasi dari novel fixi Pecah karya KhairulNizamBakeri. Novel tajuk Pecah adelah first novel keluaran fixi yang aku beli and since then aku memang kalau p usj kat kedai Lejen Press x sah kalau tak beli barang sebijik dua novel fixi.

And kalau tanye aku jalan cerita novel-novel fixi surely aku Xlupa sebab penceritaan penulis depa "free". Heh...sebab aku ni banyak gak koleksi novel cinta tapi asal abis baca selang sehari dua orang tanya aku da tak ingat da ape crita novel tu.

Ok back to Pecah. Aku p tengok dengan member yang memang tak layan cerita melayu so disebabkan cerita omputih tu lambaaaaat sangat, berbekalkan nama Tony Eusoff aku pancing dia lalu setuju nak tengok movie ini.

Tapi sedih. Panggung besar. 6 orang je tengok. Semalam 14june. Cerita ni start 13june bai!!! Kemon laaaa...cerita ni best ok. Mungkin sedikit rugi sebab ditayangkan lebih kurang date dengan man of steel. Tapi kalau korang minat sofi jikan, izreen which aku memang suka tengok both of them berwatak di layar korang surely harus tengok. Penat aku gelak mengenangkan brader sofi jikan ni. Watak sempoi.

Kalau tak paham p invest dulu bace novel. Novel ni da banyak kali ulang cetak. Cume sedikit lack takde scene bila polis sebut jumlah duit dalam umah kazim lalu kazim flashback duit yang die tapau time bisnes dengan Herman. Barula penonton paham link disitu. Sebab member aku ingat depa main petik ja nak kenakan Kazim. Tidak tidak....ini dendam antara pasangan Herman dan Lydia terhadap anak beranak Bakar dan Kazim yang orang lain tak sangka ade link. + just ade scene Flashback Herman tolong Alan ja so penonton paham nape Alan join mission depa. Lagi budak bedua tu takde scene so orang tak paham nape depa join mission ni.

Tapi takpe.aku tetap highly recommend cite ni. Next novel fixi yang dimoviekan kalau tak silap aku Zombijaya. Aku tak bace lg. Bese la aku ni membeli pastu display. Bacenye kena tunggu mood. Heh...
Jangan Lupa...p tengok!!!! Now!!!! Sapot la sket movie meleissss...ehhh...


Friday, June 14, 2013

ADMITTED

My sister admitted. gara-gara keje terlebih makan terkurang rehat juga kurang. 
heyyyy...sayang diri ke tak ni? hoh.


My Mimi

My Rayyan

My Mizi

Her Drugs

Wednesday, June 12, 2013

REDANG TRIP ~LAST DAY~

time to say goodbye. check out awal pagi 830am. even though flight 940pm. misi bershopping bermula yawww...mereka je la. aku beli losong je tuk ibu n friends. then key chain tuk opismate. settle. destinasi bajet katenyeee kan. memang jadahnye aku nak bawak cash banyak kalau pay day pon jauh lagi. haiyooo...hahaha


we olls


haaaa sajia nak tunjuk sengih aku sama korok tu sama kan. heh

kat airport. ni muka baru rilek lepas masing-masing menggelabah cuak takut sebab bag suma telebih  muatan

dak senget. poyo konon tanak soping. last2 6 bungkus kak kepok losong!!! phuiihh..hahaha



ape motip ko candid aku cenggini tin??? sah-sah angle tu membesarkan aku lagi ade...nohorommm

REDANG TRIP ~DAY 2~

disebabkan day 1 aku takpat snorkelling atas sebab-sebab tak dapat dielakkan, lalu aku gigih excited snorkelling on day 2. 2 times pagi n petang. pagi kat pulau kerengga kalau tak silap. petang kat marine park. tapi yang pagi paling melets. view sangat cantik lalu men-drive-kan aku nak amik licence scuba. sangat amaze me oke. ade sesape nak sponsor tak? hahaha...


ngan dak bdua keje nak betekak. ehhhh...

ni trip pagi. with kakak2

halamakkk...nampak cam swimming pool je kannn...hawau nye dalam nak mamps kot. jenuh aku nak cool kan diri lepas terjun.


ni keje aku lepas trip pagi snorkelling. ade mase dalam 2 jam before lunch. kelaparan + bosan. chill depan bilik kat bench sambil layan angin sepoi-sepoi sampai aku tetido depan laut tuh disaat depa sedap tido ber-air-cond dalam bilik. tido hadap laut ni lagi best hokey..peace.


ni trip petang. atin baru tehegeh-hegeh nak join.



ni xtvt lpas trip petang & hi tea before tunggu BBQ malam. jungle tracking n sebalik hutan tu...nenjiaaaaaa lagi meriah uolsss... haaaa....ni sesuai la kalau nak bawak family, 1 company family day ka, honeymoon ka apa bagai la. meriah uolss terus. 

ha ade bridge tepi pantai macam Teluk Cempedak. ceit dejavu bagai. choii


this is Laguna Resort


this is view from Sari Pacifica kot



the twins from urbekistan kot. ni ade sorang sis tu yang p tanya. kalau dia kencing aku, aku pon kencing ampa la...hahaha depa memang kiut. ni dalam bilik karoke.



REDANG TRIP ~DAY 1~

Hello peeps

how's weekend? i'm having long weekend and great sweet escape vacation last 4 days... :) harini baru start keje. keji kann...hehehe...lagi satu pulau telah berjaya wa jajahi...Pulau Redang. wa join trip ex-opismate my besties, Atin. surprise tak? sebab wa kan jenis tak suka bercampur gaul alih-alih rilek je join trip ngan sesape tah tak penah kenal pon. well, this is another part of me yang wa berjaya break off since last 3 years after kenal manusia bernama Aida, Amee & Aishah. haaaa...depa stok ajak lepak alih-alih tah manusia memane tah melepak bersama tau-tau ngam. tapi kalau tak ngam memang keras la aku tak bercakap. please note, tak bercakap means diam bukan berlaku biadap. hehhh...


ok shoot bout redang. after arrive KT subuh ahad, naik van boat bagai sampai la kat Kalong Resort. kalau ampa surf tenet ni antara resort paling sendu la bak hang. sebab kami terpencil ibarat private n takde xtvt len sangat. and...kami pon da berjungle tracking ke seberang hutan jumpa the other island yang lagi mantop. next entry aku cita.Tapi sini aku cinta...sebab sangat calm. untuk yang nak honeymoon tak sesuai sebab bilik *aku amik contoh bilik kami la kan tak sesuai sebab opkos korang berhoneymoon nak ber-hush hush mushy mushy kaaaannnnn... gila ko nak stay sini??? orang seblah kiri dok nyanyi where u at where u at pon dengar. orang seblah kanan dok borak cemana trip depa p vietnam bagai pon dengar. lagi nak pikir bulan madu sini? haiyooo kompem tak jadi ape..ehhhhh...hahaha


memula bajet naik ni...but this one belongs to Laguna Resort


Arrive @ Redang Kalong Resort. Peace ja bak hang.


The Resort. ni blakang bilik kami


The View


First Snorkelling. Nampak cam dekat ngan pantai kan...tidakkkk. sangat jauh n dalam


View betul-betul depan bilik. 5 langkah sampai dah.


ni ja xtvt ada. lama puasa karok. dejavu sangat. tengok je mampu.